Koirat Kotona

Bertta

Posted

Snowstory´s Charity Sharma, ”Bertta” s. 24.9.2014, FI MVA, EE MVA, EE JMVA

Suomen Amerikanakita ry:n vuoden 2016 Erikoisnäyttelyn Paras narttu!
7x serti, 1x Puolan serti, 1x Viron serti, 2x cacib, vara-cacib, 2x Mejä VOI1, MH -luonnekuvaus suoritettu

Bertta on oma kasvattimme, jonka tuloa perheeseemme suunniteltiin kahden vuoden ajan. Kesällä 2012 kun Saga ja Sisu saivat Vito -pojan, sydämemme oli särkyä kun emme voineet jättää sitä kotiin. Viton kasvaessa vahvistui ajatus, että ainakin Viton jälkeläisen kotiimme joskus haluamme.

Samaisena kesänä hain Norjasta kauniin Silva -tyttösen. Silva on lähes päivälleen saman ikäinen kuin Vito ja Silvan lähtiessä varttumaan toiselle omistajalleen Riitta Vaaramaalle ajatus oli jo silloin, että ehkäpä Vito ja Silva…?

Syksyllä 2014 tämä unelma toteutui ja sen seurauksena laumaamme vahvistaa nyt Bertta, tulinen ja temperamenttinen amerikanakitan alku! Bertta on juuri sellainen kuin olimme toivoneetkin – tyttö joka tuo menoa ja meininkiä kaikkialle, missä hän liikkuu!

Berttan näyttely- ja mejä -harrastukset ovat startanneet hienosti. Vajaan 2 vuoden iässä se on napannut jo seitsemän sertiä ja kaksi cacibia, sekä kaiken kruununa Bertta valittiin Suomen Amerikanakita ry:n vuoden 2016 tärkeimmässä tapahtumassa, erikoisnäyttelyssä, näyttelyn parhaaksi nartuksi!

Viron Muotovalio Berttasta tuli Tallinnassa 24.9.2016 toisena syntymäpäivänään! Suomen Muotovalion arvo varmistui kolme viikkoa tämän jälkeen kun Bertta suoritti valionarvon vaatimuksena Suomessa olevan luonteen testauksen.

Mejä -metsistä Bertta on kesän aikana saanut olla mukana viidessä kokeessa ja neljästä niistä saanut ykköstuloksen, ja se kisaakin jo Voittaja -luokassa! Jälkivalion arvoon tarvittaisiin vielä yksi ykköstulos lisää, mutta sen havittelu jää nyt kesään 2017!

Sukutaulu/pedigree