Muistoissamme

Jeni

Posted

UK imp, Fin & Rus MVA Stoneyard Angelique, ”Jeni”, s. 4.10.2001 – 8.9.2013

”Näiden tähtien alla, sua odottamalla, mä kulutan aikaani uskoen,
että rakkaus on laava joka kuljettaa, saa kylmän raudankin hehkumaan,
näiden tähtien alla.
Olet osa mua, sydän rintani alla, kaipaan sua.
Miks lähdit ja muutuit tähdeksi?
Sydämeeni jäänyt sun nimesi.”
-Uniklubi-

 

Jeni, meidän kuningattaremme, koira jonka luonne oli kaikkea sitä, mikä akitasta tekee Akitan. Täydellisen omistautuva, intohimoisen rakastava omilleen, koira jonka elämässä ei vierailla ollut suurta sijaa.

Jeni rakasti, huolehti ja hoivasi meistä muista loppuun saakka. Elokuussa meille saapui Arvo -poika, jonka Jeni otti välittömästi suojiinsa. Jenin kaikki, Unin poismenon jälkeen ajoittain kateissa ollut elämänilo palasi, kun se huolehti pikkuisesta Arvosta, joka sairasteli ensimmäiset viikkonsa meillä.

Vain muutama päivä ennen Jenin poismenoa saimme tietää Arvon diagnoosin ja poika saatiinkin sitten pian kuntoon. Jeni hassutteli ja oli pitkämielinen myös riiviöksi muuttuneen pikkumiehen kanssa, mutta samalla ilmeisesti huomasi, että hän itse on nyt tehtävänsä täällä meidän luonamme tehnyt.

Vietimme ihanan, onnellisen viikonlopun hyväntuulisten koiriemme kanssa puuhaillen, kunnes sunnuntai-iltana Jeni totesi, ettei ”aina kannata odottaa aamua”.

Viimeiset tunnit odotimme kuningattaremme kanssa eläinlääkärin viimeistä vierailua ja niin päästimme Jenin pois äkillisesti, mutta sitäkin rajuimpina saapuneista kivuistaan.

Nyt Momo hoivaa pikku-Arvoa ja Jeni on siellä jossain, kirmaamassa viimein taas rakkaan Sakensa kanssa ja varmasti jälleennäkemisen ilolla Unia tervehtien.

Kiitos Jeni, sinä kuolit niinkuin elitkin, aina rakkaistasi huolehtien ja varmisten, että muilla on hyvä olla.

Me kaipaamme sinua kaikki niin kauhean paljon. Kiitos Jeni, että olit koirani ja että olit luonani niin kauan.

Pidempäänkin olisimme sinut pitäneet.


 

Jenin vanha sivu alla:

Jeni on perheemme Lady, vieraille viileä, ylväs ja etäinen, mutta omilleen hellä ja rakastava. Jeni on erittäin voimakkaasti kiintynyt omaan laumaansa ja kukaan muu ei merkitse juuri mitään. Jenin lauma on suuri. Siihen kuuluu kotiväen lisäksi iso joukko ihmisiä joita tapaamme enemmän tai vähemmän säännöllisesti. Jeni tietää meidän välittävän näistä ihmisistä, joten Jenikin lahjoittaa heille kiintymyksensä. Jeni on koira, joka saattaa aamulla tulla syliisi hädissään: Olithan sinä vielä tallessa! Jenin kiintymys tuntuukin joskus lähes satuttavan suurelta.

Jeni suhtautuu vieraisiin ihmisiin ystävällisesti, mutta melko välinpitämättömästi. Vieraita koiria omalla reviirillään se ei salli, ei ainakaan jos nämä ovat liikkeellä ilman omistajaa! Pihamaallamme irtokoiria ei siis nykyisin näy! Reviirin ulkopuolella, näyttelyissä ja koulutuksissa, vieraat koirat eivät merkitse sille mitään, kunhan vain eivät ala tehdä tuttavuutta ja pyrkiä iholle! Jenin kanssa on harrastettu näyttelyitä, tokoa, hakua ja nykyinen lempilaji on metsäjälki. Koska rotumme sai jälkioikeudet huhtikuussa 2006, säntäsimme Jenin kanssa kokeisiin. Ensimmäisen ykköstuloksensa tästä hienosta lajista Jeni nappasi kolmansista kokeistaan koti-Ähtäristä 6.5.2007! Seuraaviin kokeisiin vierähtikin neljä vuotta aikaa ja jälleen metsästä tultiin ykköstuloksella keväällä 2011! Nyt edessä olisi Voittaja -luokka, kunpa vain saisimme koepaikoja! Kiirekin on jo, sillä ikää alkaa olla…

Tulokset metsästyskoirien jäljestämiskokeista (MEJÄ)

Jeni, Fin & Rus Ch Stoneyard Angelique is our lady! Jeni is very charming girl and she is healthy too. Her hips and eyes are well. Jeni is born in UK.

Sukutaulu/pedigree