Uutisia

Metsästyskoirien jäljestämiskoe MEJÄ

luokka AVO :

29.7.2006 Uurainen, Tuomari Heikki Ryynänen,
AVO3
Koesuorituksen arvostelu
Laukauksien sieto: Hyväksytty
Palkinto: 3

”Lähtömakaukselle tuhahdettuaan lähti rauhallisesti liikkeelle välillä pysähtyen miettimään, jatkaen jäljestystä ilman kehoituksia sopivaa vauhtia maavainulla edeten ensimmäiselle kulmalle, joka selviää tarkistuslenkillä. Makauksen merkkaa pysähtyen. Toinen osuus etenee jäljen päällä polveillen. Kulmalla taas tarkastuslenkki ja makaus tulee merkattua. Kolmannen osuuden puolivälissä jäljestys loppuu ja alkaa heinänsyönti ja oksentelu, josta lopulta kehoituksin päästään jatkamaan. Koiran vauhti kiihtyy ja se poistuu määrätietoisesti oikealle, josta seuraa hukka. Pian sama toistuu vasemmalle. Jäljellä olleen vesiojan hyödyntää vilvoitteluun ja jatkaa siitä kaadolle, jota pysähtyy nuuskimaan.”

27.8.2006 Tammela, Susikas, Tuomari Rauli Markelin
AVO0
Koesuorituksen arvostelu
a) Jäljestämishalukkuus: 3
b) Jäljestämisvarmuus: 6
c) Työskentelyn etenevyys: 5
d) Lähdön, kulmauksien, makauksien ja katkon selvittämiskyky: 9
e) Käyttäytyminen kaadolla: 2
f) Yeisvaikutelma: 3
Pisteet: 28
Palkinto: 0

”Hyvin ohjattu lähtö. Jeni jäljestää maa- ja ilmavainua käyttäen vaihtelevalla nopeudella ja välillä pysähdellen. Ensimmäisellä kulmalla jäljestys pysähtyy ja tuomitaan hukka. Toisella osuudella määrätietoinen poistuminen jäljeltä, toinen hukka. Kolmannella osuudella kani ohitetaan ja tuomitaan kolmas hukka ja koe keskeytyy. Ensimmäinen makaus merkataan nuuhkien ja pysähtyen, toinen kävellään yli. Kaato osoitettiin Jenille ja sitä nuuhkittiin ja jäätiin viereen.”

6.5.2007 Ähtäri, Tuomari Sakari Kankaanpää
AVO1
Laukauksen sieto: hyväksytty
Jäljestämishalukkuus 6 pistettä
Jäljestämisvarmuus 10 pistettä
Työskentelyn etenevyys 9 pistettä
Lähdön, kulmauksien, makauksien ja katkon selvittämiskyky sekä
tiedottaminen/kaadolla haukkuminen 14 pistettä
Käyttäytyminen kaadolla 3 pistettä
Yleisvaikutelma 4 pistettä
Pisteet 46
Palkinto 1

”Koira lähti määrätietoisesti. Ensimmäisen alkuosuuden loppuosuudella tarkistuslenkein ilmeisesti riistan jälkiä. Kulman tarkasti. Toisen osuuden alussa pienin tarkastuksin. Loppuosuuden suoraan kulmalle tarkasti. Kolmas osuus suoraan kanille. Nuuski kania. ”