Toimintamme

Meistä

Olen Suomen Kennelliiton, Suomen Amerikanakita ry:n ja Ähtärin seudun Kennelkerhon jäsen, Ähtärin Haukkujen perustajajäsen sekä Seinäjoen Seudun Eläinsuojeluyhdistyksen jäsen.

Olen allekirjoittanut Kennelliiton kasvattajasitoumuksen vuonna 2002 ja 2011. Toimin kasvatustyössäni yrittäjänä toiminimellä T:mi Snowstory´s, eli maksan jokaisesta pennusta tuloveron ja arvonlisäverot.

Kotimme sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla Lehtimäen (nykyisin osa Alajärveä) Rannankylällä. Rakensimme kotimme tänne Heikin kotimaisemiin vuonna 2010.

Täällä koirillemme on tilaa leikkiä ja touhuta myös ulkosalla mielin määrin, sillä koko 1,5 hehtaarin kokoinen pihamme on aidattu.

Kotona meillä on tällä hetkellä kaksi amerikanakitaa, Arvo ja Bertta.

Tuula & Heikki Jokiaho
Ähtärintie 675
63510 Lehtimäki

E-mail: tuula.jokiaho@gmail.com / h.jokiaho@gmail.com

Toimintamme

Amerikanakita -rotua olemme harrastaneet vuodesta 2000 lähtien. Kotona asuvien koirien lisäksi meillä on muutamia sijoituskoiria ja ulkomailta olemme vuosien varrella tuoneet lukuisia narttuja ja uroksia jalostuspohjaa laajentamaan.

Tavoitteena meillä on kasvattaa hyväluonteisia ja terveitä amerikanakitoja, joiden kanssa omistajien on mukava elellä ja harrastaa vaikkapa mejää ja näyttelyitä.

Kasvatustyössä haluamme säilyttää jokaisen pennun varttumisessa kodinomaiset olosuhteet, koska näen varhaisen sosiaalistamisen merkityksen erittäin suurena.

Pentumme kasvavat kotona perheen parissa ja tottuvat syntymästään lähtien käsittelyyn, tuttuihin ja vieraisiin ihmisiin, ne käyvät autoajelulla ennen omiin koteihinsa muuttamista ja pyrimme kaikin tavoin varmistamaan sen, että pennut ovat niin sosiaalisia ja rohkeita maailmalle lähtiessään, kuin mahdollista.